Dobrodošli! Za nadaljevanje se prijavite

Splošni pogoji

1. Splošna določila

Ti splošni pogoji veljajo samo za delovanje spletne trgovine Botanika cvetje – dekor – trgovina, Igor Horvat s.p., Kolodvorska ulica 34, 9240 Ljutomer, matična številka 1319906, davčna številka SI17111137 in obravnavajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. 

S spletno trgovino (v nadaljevanju »ponudnik«) upravlja podjetje Botanika cvetje – dekor – trgovina, Igor Horvat s.p., Kolodvorska ulica 34, 9240 Ljutomer. V spletni trgovini www.botanika.si, lahko kupujejo samo registrirani uporabniki, ki opravljajo pridobitno dejavnost (podjetja, samostojni podjetniki…). Ob registraciji v sistem spletne trgovine obiskovalec pridobi račun z uporabniškim imenom, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo nedvoumno določata uporabnika in ga povezujeta z vnesenimi podatki. Račun bo aktiviran po pregledu poslovnih podatkov in vašem soglasju s splošnimi pogoji poslovanja. Obiskovalec z registracijo potrdi in jamči, da je zakoniti zastopnik pravne osebe ali da je s strani pravne osebe pooblaščen za sklepanje kupoprodajnih pogodb z uporabo informacijske tehnologije.

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
- identiteto podjetja (ime in sedež podjetja),
- kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
- bistvene značilnosti blaga oziroma storitev,
- pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve,
- vse cene so jasno in nedvoumno določene in ne vsebujejo zakonsko predpisanega DDV-ja in stroškov prevoza,
- način plačila in dostave,
- osnovne informacije o ponujenih izdelkih, kot so: šifra, naziv, barva, približne dimenzije, količine pakiranja,
- časovno veljavnost ponudbe,
- rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop,
- pojasnilo postopka ob reklamacijah.

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.
Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne odražajo vedno dejanskega stanja blaga, zato se izdelek lahko nekoliko razlikuje od slike na spletu (barvno odstopanje zaradi prikaza na različnih napravah).
Uporaba fotografij spletne trgovine je prepovedana brez predhodnega dovoljenja.

2. Varovanje osebnih podatkov in preklic registracije

Ponudnik se zavezuje spoštovati zasebnost uporabnika, zato bo podatke, pridobljene preko spletnega mesta www.botanika.si, varoval v skladu z veljavno zakonodajo v Republiki Sloveniji  in General Data Protection Regulation-GDPR (Uredba EU 2016/679 Evropskega parlamenta, Direktiva (EU) 2016/680 Evropskega parlamenta).
Vsi podatki o uporabniku bodo varni pred tretjimi osebami in bodo uporabljeni le za namene izpolnitve naročil in informiranja kupca. Ponudnik lahko posreduje podatke tretjim osebam izključno za potrebe izvedbe posla. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. Registrirani uporabniki lahko kadarkoli prenehajo uporabljati spletno trgovino in lahko prekličejo svojo registracijo. To storijo tako, da znotraj svojega uporabniškega računa, v meniju "MOJ RAČUN" potrdijo "IZBRIS MOJEGA RAČUNA". Ponudnik si pridržuje pravico do preklica ali zavrnitve registracije posameznemu uporabniku brez navedbe vzroka.

Hramba osebnih podatkov
Osebni podatki se lahko shranjujejo toliko časa, dokler je to potrebno za dosego namena, zaradi katerega so se zbrali ali nadalje obdelovali. Ponudnik bo osebne podatke hranil od trenutka registracije do prenehanja poslovnega sodelovanja, razen v primeru odjave uporabnika. Podatki se bodo hranili v digitalni obliki, dokler ima uporabnik interes vstopanja na spletno stran ponudnika. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oziroma na podlagi preklica uporabnika se bodo podatki trajno izbrisali.

3. Cene in način plačila

Cene so vidne samo registriranim uporabnikom in so navedene v EUR, ne vključujejo dostave in davka na dodano vrednost (DDV). Obračun DDV je razviden ob končanem naročilu. Navedene cene veljajo samo za spletno trgovino ponudnika. Cene veljajo do spremembe in jih lahko ponudnik spremeni brez predhodnega obvestila. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Spletna trgovina Botanika cvetje – dekor – trgovina, Igor Horvat s.p., omogoča uporabnikom naslednje načine plačila:
- s plačilom po predračunu
- s plačilom po računu z dogovorjenim plačilnim rokom oz. po pogodbi
- s plačilom v gotovini pri osebnem prevzemu
Ponudnik si pridržuje pravico do individualnega določanja plačilnih pogojev za posamezne kupce.

4. Kupoprodajna pogodba

Koraki, ki vodijo do sklenitve kupoprodajne pogodbe

V postopku nakupa so uporabniku (kupcu) na voljo naslednji tehnični koraki:
- prijava v spletno trgovino in iskanje posameznega izdelka v ponudbi izdelkov v spletni trgovini,
- izbor izdelka za nakup,
- dodajanje izbranega izdelka za nakup v nakupovalno košarico,
- določitev količine izdelka za nakup v nakupovalni košarici,
- pregled cene izbranega izdelka v izbrani količini, izbor načina dostave ali prevzema izdelkov,
- izbor načina plačila in dostave,
- pregled naročila z izbranim načinom dostave izdelkov in obračunanimi stroški dostave, če se ti obračunajo ter
- potrditev in oddaja naročila ter s tem zaključek nakupa.

Način, ki omogoča prepoznavanje in popravljanje napak pred oddajo naročila
Pred oddajo naročila je uporabniku (kupcu) omogočeno, da s takojšnjim učinkom, enostavno in brez težav:
- vidi in pregleda, katere izdelke je izbral in dodal v nakupovalno košarico,
- vidi in pregleda ceno posameznega izdelka ter skupno ceno celotne izbrane količine posameznega izdelka,
- spreminja izbrano količino posameznega izdelka in izračuna novo vrednost tako spremenjene količine,
- odstranjuje izbrane izdelke, ki jih ne želi kupiti, iz nakupovalne košarice ter
- obračunava pripadajoči davek, glede na davčno stopnjo, ki velja za izbrani izdelek in njegovo ceno (osnovo za davek).

Odstop od pogodbe:

- Odstop od pogodbe je kupcu omogočen skladno z določili Obligacijskega zakonika;
- kupec avtomatsko odstopi od pogodbe v primeru, če ne poravna zneska predračuna do roka njegove veljavnosti.

5. Dostava, stroški dostave, odprema ali prevzem in neprevzem

Načini dostave oz. prevzema blaga:
- izdelke dostavlja Pošta Slovenije ali druga dostavna služba po izbiri ponudnika,
- osebni prevzem v skladišču (za termin se predhodno obvezno dogovorite).

Stroški dostave:
- za naročila nad 100,00€ brez DDV je dostava brezplačna, pod to vrednostjo znaša 7,00€ brez DDV.Ta način obračunavanja dostave velja samo za pošilljke namenjene v Republiko Slovenijo.
- pri lastnem prevzemu v skladišču ponudnika stroškov dostave ni.

 Odprema ali prevzem blaga glede na način plačila ali dostave:

- za kupce z dogovorjenim ali pogodbenim plačilnim rokom je plačilo po računu. Naročilo bo avtomatsko odpremljeno skupaj z dobavnico in računom v najkrajšem času oz možnostjo predaje pošti oz dostavni službi
- za kupce, ki plačajo po predračunu bo pošiljka bo odposlana najpozneje naslednji delovni dan po prejemu vašega plačila. V tem primeru je predračun veljaven 3 dni od datuma izstavitve. Če kupnina v tem času ni poravnana, bomo smatrali, da odstopate od pogodbe in bo vaše naročilo stornirano),
- možnost plačila v gotovini ob osebnem prevzemu

Neprevzem pošiljke:
V primeru, da kupec naročenih izdelkov, ki so poslani s plačilom po povzetju, ne prevzame v nobenem primeru, in so po preteku čakalnega roka na pošti (14 dni) vrnjeni na naslov ponudnika, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe. Kupec je v primeru neprevzema tako odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja in pošiljanja/vračanja artiklov ponudniku, za kar mu bo ponudnik izstavil račun, ki ga je kupec dolžan poravnati, saj od pogodbe ni odstopil. V primeru neplačila računa se zadeva ureja s terjatvijo.

6. Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti skladnost in ažurnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani ter v spletni trgovini. Kljub temu pa se lahko karakteristike izdelkov, njihova zaloga in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik v spletni trgovini ne uspe pravočasno popraviti podatkov. Večina izdelkov spletne trgovine je na zalogi. Kljub potrditvi naročila se lahko zgodi, da kakšnega izdelka zaradi njegove narave ali stanja v skladišču ni možno dobaviti. V takem primeru bomo kupca obvestili o eventualnih spremembah in mu omogočili preklic naročenega artikla, zamenjavo ali drugo možnost.

7. Izbris podatkov

V primeru da želi registriran uporabnik, da se njegovi podatki izbrišejo iz spletne trgovine, To stori tako, znotraj svojega uporabniškega računa, v meniju "MOJ RAČUN" potrdi "IZBRIS MOJEGA RAČUNA".

8. Reklamacije in reševanje sporov

Ob dostavi je kupec dolžan embalažo in njeno vsebino skrbno pregledati. V primeru poškodbe izdelka je kupec dolžan na poškodbo takoj opozoriti dostavljalca. Skupaj z dostavljalcem je dolžan sestaviti uradni zapisnik in posebej pozorno izpolniti rubriko o stanju embalaže in izdelkov. V tem primeru ali potrebe po dodatnih informacijah pričakujemo vaše sporočilo na elektronski naslov: info@botanika.si. Za pogodbe, sklenjene na daljavo z uporabo spletne strani www.botanika.si v lasti Botanika cvetje – dekor – trgovina, Igor Horvat s.p., Kolodvorska ulica 34, 9240 Ljutomer, se uporablja slovensko pravo. Obe pogodbeni stranki se strinjata, da bosta vse spore iz te pogodbe oz. pogodbenega razmerja reševali sporazumno.
V kolikor do sporazuma med strankama ne bi prišlo, je za razsojo pristojno Okrajno sodišče v Ljutomeru.